HOMEBLOGGALLERYEXPOWORKSHOPSFOTOTIPSABOUTCONTACT

Exposities en publicaties

Met enige regelmaat worden mijn foto's gepubliceerd. Ook zijn er verschillende plaatsen waar ik op dit moment exposeer of in het verleden geëxposeerd heb. Hieronder volgt een overzicht van alle exposities en publicaties.Namibië foto's verkozen op forums
logo BD


logo dpz

logo dpz

Op verschillende fotografie forums werden foto's uit de Namibië serie verkozen! Zo kwam op het Belgische fotografie forum Belgiumdigital de onderstaande foto van dode bomen in Deadvlei in de Hall of Fame (HoF) terecht, een wekelijkse verzameling van de tien beste foto's die in die week geplaatst zijn. Dezelfde foto werd door de leden van het Nederlandse forum Photodrome gekozen tot Foto van de Week.

De foto van de twee olifanten in Etosha National Park kwam in de Uitgelicht slider van het Nederlandse forum Dutchphotozone terecht.

Laatste zonnestralen in Deadvlei Olifant stieren in Ethosha National Park Olifanten in Ethosha in DPZ UitgelichtPublicatie in Digifoto Pro nr. 4.2011
logo Digifoto Pro

In de 4e editie van 2011 van fotomagazine Digifoto Pro heb ik de eer gekregen een drietal foto's te mogen publiceren in de spotlight rubriek. De foto's worden getoont op een dubbele pagina, waarbij ik ook achtergrond informatie en tips geef. Publicatie is te vinden op pagina's 76 en 77 van het blad.

Digifoto Pro 4.2011 cover Digifoto Pro 4.2011 spread Kinderdijk in de mist Paard van Marken in de winter Boom in de LekFoto Kootwijkerzand in DPZ Uitgelicht
logo dpz

Op het Nederlandse fotografen forum Dutchphotozone.com is een foto van het Kootwijkerzand in "Uitgelicht" gezet, een slideshow op de homepagina van het forum met het beste werk van dat moment.

Kootwijkerzand na een flinke bui Kootwijkerzand in DPZ Uitgelicht"Beer op de uitkijk" bekroond met DOPE Award
logo DOPE Awards

De foto "Beer op de uitkijk" is heeft een DOPE Award gewonnen en is tevens door DOPE Awards verkozen tot Photo of the Month. Volgens DOPE Awards zelf: "DOPE Awards has been awarding the world's best creativ talent since 2003 and is widely considered as one of the most highly regarded award programs in the world. Dope awards is headed up by a team of award winning flash designers, 3d artists and photographers." DOPE Awards kent 4 catagoriën: Web Awards, 3D Awards, 3D Animation Awards en Photo Awards.

Beer op de uitkijk500px.com Editors Choice
logo 500px

De beheerders van de internationale fotocommunity 500PX hebben de foto "Beer op de uitkijk" geselecteerd tot Editors Choice, een selectie van hun meest favoriete foto ooit op 500PX.

Beer op de uitkijk500px.com Fresh Digest August 12th
logo 500px

De foto "Paard van Marken in de winter" werd op 12 augustus gepubliceerd door de internationale photocommunity 500px op hun 500px Fresh Digest August 12th, een selectie van de beste foto's welke die dag geupload zijn. Zie HIER

Paard van MarkenHall Of Fame - Belgiumdigital.com
logo BD

De foto "Bomen en Duinen" is in week 16 van 2011 door de moderators van fotografie forumm BelgiumDigital.com in de Hall Of Fame (HOF) geplaatst, waar wekelijks een selectie van de best geplaatste foto's van die week gepubliceerd worden. Zie HIER.

Lange Duinen bij Soest

Door de plaatsing in de HOF zal deze foto ook in het BelgiumDigital jaarboek te vinden zijn, welke in het najaar van 2011 uit zal komen.SRON Kunst Expo (vanaf eind maart 2011)

Vanaf eind maart 2011 exposeer ik bij SRON Netherlands Institute for Space Research in Utrecht.

Paard van Marken Frans weggetje naar zee Lange Duinen bij Soest Beer op de uitkijk Nieuwsgierige Giraffe in het avond zonnetje Zebra detail Klein Geaderd Witje Barnsteenslakje

De foto's zullen te vinden zijn op de bagane grond in vanaf de receptie de eerste gang links.Kunstmarkt de Bilt (11 september 2010)
Affiche Kunstmarkt de Bilt

Zaterdag 11 september 2010 heb ik op de kunstmarkt de Bilt gestaan.

Linx Kockengse Molen Eendagsvlieg Sprintende benenHuis Kinesis - Reis door de natuur (juni t/m oktober 2010)
Affiche Huis Kinesis

Met een aantal foto's heb ik afgelopen zomermaanden geëxposeerd bij Huis Kinesis in Delft.

Klein Geaderd Witje Barnsteen Slakje Icarus Blauwtje

"Met ruim 75 foto's presenteerde HuisKinesis de kijk van elf vrijetijdfotografen op de natuur om hen heen. Digitaal beeld als 'souvenir' meegenomen tijdens verre reizen, maar ook macro opnames en een bijzondere kijk op het Hollands landschap. De natuurfoto's worden gekenmerkt door een mooie, moderne vormgeving en er is goed gebruik gemaakt van fraaie lichtomstandigheden. Met recht kan gezegd worden een 'reis door de natuur'. Vele landen komen aan bod."

"... Zeer fraai vormgegeven zijn de foto's van vlinders en de 'doorzichtige' slak van Mark Leeman."

(Bron: www.huiskinesis.nl)Huis Kinesis - DPZ in the Spotlights (maart t/m mei 2010)
Affiche Huis Kinesis

Naar aanleiding van het jaaroverzicht "Best of DPZ Uitgelicht" dat door fotografen forum Dutchphotozone.com in boekvorm uitgegeven is, heeft Huis Kinesis in Delft een aantal fotografen uitgenodigd om te exposeren. Ik was één van de gelukkigen die in het boek opgenomen is en mocht daarom een 3-tal foto's voor de expo aanleveren.

Nieuwsgierige Giraffe in het avond zonnetje Beer op de uitkijk Zebra detail

Het boek is te bekijken en te bestellen bij Blurb.com als hardcover en als softcover.

COPYRIGHT © MARK LEEMAN